Güncel Yazılar

Tradingde Para Kaybetmemenizi Sağlayacak Kurallar


Bu işte para kaybetmemek çok önemlidir. Kayıplarınızı azaltacak yöntemleri maddeler halinde sıraladım. Buyrun paylaşıyorum ⬇️☕️

Yorgun, kızgın, gergin hissediyorsanız trade yapmamaya özen gösterin. Bu tip duygu durumları odağınızı dağıtır ve yanlış işlem yapmanıza neden olur.

2 Short işlem açmanın psikolojisi çok farklıdır. Kendinize bu konuda güvenmiyorsanız, tüm dinamikleri öğrenmeden short işlemi açmak risklidir.

3 Piyasa her zaman sizi yanılmak üzerine kurgulanır. Birileri para kaybedecek ki büyük oyuncular kazansın. Coşkuya kapılmayın, stratejinize sadık kalın.

4 Yükselen piyasa yükselme eğilimine, düşen piyasa düşme eğilimine daha yatkındır. Piyasanın aksine işlem yapmayın, cezayı keser.

5 Duygularınızla, ön yargılarınızla veya duyumlarla alım satım yapmayın. Belki birkaç işlemde kazanç sağlarsınız fakat dip toplamda mutlaka kaybedersiniz.

6 Trading konusunda bilmediklerinizi bir bilene mutlaka sorun. İnat etmeyin. Egonuzu bir kenara bırakın.

7 Piyasa açılışında herhangi bir stratejiniz yoksa işleme girmeyin. Yalnızca pozisyonda olmak için işlem açmayın. 

8 Özellikle sosyal medyada bir hissenin, coinin yükseleceğini garanti eden, kesin konuşan kişileri derhal hayatınızdan çıkarın. Hiç kimse fiyatın yönünü kesin olarak bilemez. 

9 Fiyatın düşmüş olması onun ucuz olduğu anlamına gelmez. Fiyatın döndüğünü görmeden işleme girmeyin.

10 Bazı dönemlerde "Herkes para kazanıyor, ben kazanamıyorum" düşüncesi kafanızda oluşabilir. Panik olmayın, stratejinize sadık kalın. Piyasa her zaman orada ve fırsatlar hiçbir zaman bitmeyecek.

11 Kazanmaktan çok "kazanmayı öğrenmeyi" arzulayın.

12 Teknik analizde kimsenin yapmadığını değil, herkesin yaptığını yapın. Belirli kurallarınız dahilinde kazancı sağlayacak olan durum budur.

13 Bir kırılımın oluşması piyasanın yükseleceği veya düşeceği anlamına gelmez. Piyasada sürekli "fake beakout" oluşumu vardır. Fiyat takibinde ilgili vadenin kapanışı takip edin. Gerçek fiyat kapanış fiyatıdır.

14 Trading işinde başarılı olmak için para kazanmak değil para kaybetmemek gereklidir. Stratejinizi, öğrenme çabanızı bunun üzerine kurgulayın.

15 Yeni başlayanlar için ilk yıl başarılı olamayanlar pes etmeyin. Bu işe başlayanların %90'ı ilk yıl başarısız oluyorlar. Sürekli öğrenin, araştırın, stratejinizi oluşturun, risk yönetiminizi iyi yapın, teknik analizi iyi kavrayın. Başaracaksınız.


Yazıyı beğendiyseniz paylaşımınız beni mutlu eder. Daha fazla bilgi ve paylaşımlarım için beni twitterdan takip edebilirsiniz. @analizdunyasi 


Selamlar

Hiç yorum yok